Σε μια ευρωπαϊκή «χώρα» που δεν θα τη βρείτε σε κανένα χάρτη, διότι, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, δεν υπάρχει, μας μεταφέρει το ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Η Χώρα των 12 Θαυμάτων», που προβάλλει το Mega αύριο στις 24.00.
Το παράξενο όνομά της συνοδεύουν φήμες για λαθρεμπόριο όπλων και trafficking γυναικών, καθώς και οι δραστηριότητες διάφορων μυστικών υπηρεσιών αλλά και μιας μυστηριώδους εταιρείας με σήμα κατατεθέν το αστέρι του σερίφη της «άγριας Δύσης»!
Μετά από προσπάθειες 16 μηνών οι δημιουργοί της βραβευμένης σειράς του Mega απέκτησαν τις απαραίτητες άδειες και αποκαλύπτουν την Υπερδνειστερία, τη «χώρα» που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκαλεί «μαύρη τρύπα της Ευρώπης».
Η Υπερδνειστερία είναι μια στενή λωρίδα γης, στην ανατολική όχθη του Δνείστερου ποταμού, μήκους περίπου 450 χιλιομέτρων, ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία. Έχει έκταση μόλις 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό που δεν ξεπερνά το μισό εκατομμύριο. Πρωτεύουσα είναι η Τιρασπόλ, με 160.000 κατοίκους, ενώ Ρώσοι, Ουκρανοί και Μολδαβοί είναι οι κύριες εθνοτικές ομάδες.

About stavrosalatas

Ο Σταύρος Αλατάς – Καρακάσης γεννήθηκε στις 19/06/56 στη Χαλκίδα, όπου και τελείωσε τις βασικές κατώτερες και μέσες σπουδές. Από το 1971 σε ηλικία 14 ετών ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στην Εύβοια. Από το 1974 μέχρι και το 1990 διετέλεσε δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και επιτελικό στέλεχος στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΥΓΗ» και «ΕΘΝΟΣ», ενώ ήταν ανταποκριτής σε πληθώρα εντύπων του εξωτερικού αλλά και της περιφέρειας. Από το 1981 μέχρι και το 1987 ήταν επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου εταιριών «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ». Από το 1983 μέχρι και το 1988 ήταν ένας από τους τρεις μετόχους των εταιριών “Programma” (Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) και της διαφημιστικής εταιρίας “Adveco”. Το 1987 επιμελήθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» την έκδοση του πρώτου ένθετου περιοδικού ελληνικής εφημερίδας, στο οποίο διετέλεσε μέχρι και το 1990 Σύμβουλος Έκδοσης. Τον Μάιο του 1990 δημιούργησε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων “Deal”, όπου είναι και ο κύριος μέτοχος και τέσσερα χρόνια αργότερα την εταιρία Promotion "Face". Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.

Σχολιάστε