Ο θησαυρός του μακαρίτη κρυβόταν στην ντουλάπα. Ο βαφτισιμιός του μετά την πρώτη απογοήτευση, αφού το μόνο που του κληροδότησε ήταν κάποια παλιά έπιπλα, τώρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς έγινε πλουσιότερος κατά 30.000 χρυσές λίρες.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας 70χρονος, γόνος παλιάς αρχοντικής οικογένειας της Λέσβου, ο οποίος πέθανε μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κιόσκι, άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία. Ο γέροντας, που δεν είχε αποκτήσει δική του οικογένεια, δεν ζούσε στα πλούτη και τη χλιδή, αλλά μέσα σε άθλιες συνθήκες, ανάμεσα σε σκουπίδια που συγκέντρωνε σε όλα τα δωμάτια του αρχοντικού.

Οταν πέθανε ανοίχτηκε η διαθήκη του σύμφωνα με την οποία άφηνε την ακίνητη περιουσία του σε τρεις φορείς του νησιού και την κινητή περιουσία του στον μοναδικό κοντινό συγγενή του, τον βαφτισιμιό του. Στην αρχή ο τελευταίος απογοητεύτηκε, αφού ένα νεοκλασικό σπίτι, τρία μαγαζιά και άλλο ένα σπίτι περνούσαν στα χέρια φορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και το μόνο που έμενε σε εκείνον ήταν κάτι παλιά έπιπλα και όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο παλιό αρχοντικό.
Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s