Ο κ. Αθαν. Κουσαθανάς – Μέγας με την Βάνα Μπάρμπα

Μεταξύ διαφόρων συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθαν. Κουσαθανάς – Μέγας την τρέχουσα περίοδο – περίοδο αιχμής για τη Μύκονο, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που έγινε στον Δήμο, την Τρίτη 09 Αυγούστου 2011, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Κων/νο Βασιλάκη, παρουσία του διοικητού του Α.Τ. Μυκόνου κ. Λαγογιάννη.

Υπό το φώς διαφόρων θεμάτων που βρίσκονται τον καιρό  αυτό στην επικαιρότητα μέσω αναφορών του τύπου στο νησί μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας, η εκατέρωθεν ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα και σημειώθηκε σε πολλά σημεία ταύτιση απόψεων μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων:

Όσον αφορά στα φλέγοντα την περίοδο αυτή ζητήματα αστυνόμευσης του νησιού, ο Δήμαρχος Μυκόνου επεσήμανε τις συνεχείς προσπάθειες από πλευράς Δήμου για επαρκή στελέχωση του Α/Τ Μυκόνου, τη στιγμή που η Μύκονος δεν είναι απλά τόπος των 10.000 κατοίκων, αλλά προορισμός που δέχεται ήδη πάνω από 1,5 εκ. επισκέπτες μέσα στην τουριστική σεζόν, με ό,τι αυτό λογικά μπορεί να σημαίνει σε ζητήματα τάξης και ασφάλειας.

Ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής συμμεριζόμενος τις απόψεις του Δημάρχου και σε γνώση των ζητημάτων του Α.Τ. και των μεγάλων προσπαθειών που καταβάλλονται από τους υπηρετούντες στη Μύκονο αστυνομικούς, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Δήμου για την καλή συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου, τονίζοντας ότι ήδη, με πρωτοβουλία του, από τις αρχές Ιουλίου έχει εγκατασταθεί στο νησί ομάδα ΔΙΑΣ στα πρότυπα των μεγάλων πόλεων, αλλά και ειδική ομάδα καταστολών ΟΠΚΕ, για την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη αστυνόμευση του νησιού.
Το διάστημα αυτό, εξαιτίας διαφόρων συμβάντων στο νησί μας, ήταν συχνές οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Μυκόνου στον Τύπο, με σκοπό την προβολή των απόψεων του Δήμου στα θέματα ασφάλειας και τάξης.

Έτσι, έγινε ζωντανή  παρέμβαση του Δημάρχου Μυκόνου, μέσω SKYPE, στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ‘ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ’ (09-08-2011), σχετικά με τα διάφορα τρέχοντα θέματα της τουριστικής περιόδου (τουριστική και εμπορική κίνηση, κρουαζιέρα, ασφάλεια και καθαριότητα κλπ.).        

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μυκόνου στο γραφείο του, η γνωστή πρωταγωνίστρια κα Βάνα Μπάρμπα, και φίλη της Μυκόνου, και συζήτησαν μαζί επάνω σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού:

Συγκεκριμένα η  κυρία Μπάρμπα μετέφερε πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού για τη συμμετοχή και της Μυκόνου σε κοινή τουριστική προβολή και δράση Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Δήμαρχος Μυκόνου δέχτηκε με ενδιαφέρον την πληροφόρηση της κας Μπάρμπα, προσβλέποντας και στην επίσημη πρόταση από το Υπουργείο ενόψει μιας διακρατικής συνεργασίας. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s