School of Goldband Fusilier, Pterocaesio chrys...Image via Wikipedia

Τα ψάρια συγκαταλέγονται στα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Το περιεχόμενο των ψαριών σε θρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος, την εποχή του χρόνου και το είδος του νερού που κατοικούν (αλμυρό ή γλυκό). Τα ψάρια του γλυκού νερού πέπτονται ευκολότερα από τα θαλασσινά αν και φαίνεται να έχουν μικρότερη θρεπτική αξία.

Γιατί να τα φάτε;
Τα ψάρια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και ευεργετικών λιπαρών όπως τα ω-3 λιπαρά. Εκτός, όμως, από ενέργεια τα ψάρια μας προσφέρουν σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθουμε στους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s